Αρχική Υποστήριξη Εγκαταστάτη GI Τεχνικές Συμβουλές

GI Τεχνικές Συμβουλές

1) Εγκατάσταση αισθητήρα κουρτίνας της OPTEX

 

Οι αισθητήρες κουρτίνας παρέχουν μια λεπτή και στενή περιοχή ανίχνευσης κατά μήκος των ορίων ενός κτιρίου ή χώρων για να δώσουν συναγερμό εάν κάποιος έχει εισβάλει σε αυτό το όριο.

📍Η OPTEX προσφέρει τρεις διαφορετικές σειρές αισθητήρων κουρτίνας:

Η σειρά OPTEX FTN. Ένα πολύ συμπαγές PIR μονής όψης για εμβέλεια 2-5m Η σειρά OPTEX BX-80. PIR διπλής όψης με μέγιστο εύρος 12m σε κάθε πλευρά Η σειρά BXS. Ένα κομψό και ευέλικτο PIR διπλής όψης με εμβέλεια 12m σε κάθε πλευρά

📍Αρχή ανίχνευσης και ανοχή κατοικίδιων

Όλοι οι αισθητήρες χρησιμοποιούν την αρχή της διπλής παθητικής ανίχνευσης υπέρυθρων, που ονομάζεται «λογική ΚΑΙ», πρέπει να ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα οι άνω και κάτω ζώνες ανίχνευσης για να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός. Αυτό επιτρέπει μια αξιόπιστη σταθερότητα ανίχνευσης και ανοχή σε μικρά ζώα, καθώς τα κατοικίδια μεσαίου μεγέθους προκαλούν μόνο την κάτω ακτίνα.

📍Ύψος στήριξης

Τα OPTEX BX-80 και BXS έχουν σχεδιαστεί για να τοποθετούνται σε τοίχο ή σε κοντάρι (χρησιμοποιώντας ένα ειδικό βραχίονα στήριξης / πλάκα) και πρέπει να απέχουν μεταξύ 0,8-1,2m. Η σειρά OPTEX FTN έχει σχεδιαστεί για τοποθέτηση σε τοίχο ή κοντάρι ύψους 0,8-1,2m, αλλά μπορεί επίσης να τοποθετηθεί σε πλαίσιο παραθύρου. Στην τελευταία περίπτωση, συνιστάται να τοποθετήσετε τον αισθητήρα στο μεσαίο ύψος του σκελετού. Βεβαιωθείτε ότι ο αισθητήρας δεν έχει κλίση προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να διατηρήσει τις δέσμες ανίχνευσης παράλληλα με τον τοίχο. Οποιαδήποτε κλίση ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την αξιοπιστία ανίχνευσης.

📍Μπορούν οι αισθητήρες κουρτίνας να τοποθετηθούν σε υψηλότερο επίπεδο:

Τα BX-80 και BXS μπορούν να τοποθετηθούν μόνο 0,8-1,2m πάνω από το έδαφος. Εάν δεν υπάρχει μπαλκόνι κατά μήκος της περιοχής ανίχνευσης, οι αισθητήρες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία υψηλότερων ορόφων. Καθώς ο αισθητήρας OPTEX FTN ταιριάζει σε ένα πλαίσιο παραθύρου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία των παραθύρων σε υψηλότερους ορόφους

📍Προσαρμογή του εύρους ανίχνευσης:

Όσον αφορά οποιονδήποτε αισθητήρα κίνησης PIR, είναι σημαντικό να αποφύγετε τυχόν υπερβολή της περιοχής ανίχνευσης που θα μπορούσε να προκαλέσει ψευδοσυναγερμό. Για το OPTEX FTN: Το εύρος ανίχνευσης OPTEX FTN μπορεί να ρυθμιστεί στα 5 m (εργοστασιακές ρυθμίσεις) ή 2 m. Για εύρος 2 m, ο φακός πρέπει να περιστραφεί κατά 180 μοίρες. Για το BX-80: Το εύρος ανίχνευσης για τη σειρά OPTEX BX-80 μπορεί να ρυθμιστεί μηχανικά σε κάθε πλευρά ώστε να ρυθμιστεί στα 12 m, 8 m, 5 m ή 2 m σύροντας τον κάτω φακό. Συνιστάται να επικυρώσετε το πρόσφατα καθορισμένο εύρος ανίχνευσης πραγματοποιώντας μια δοκιμή πεζοπορίας Για τη σειρά BXS: Η ρύθμιση του εύρους ανίχνευσης αριστερά ή δεξιά γίνεται πολύ εύκολη επιλέγοντας τη ρύθμιση στον αισθητήρα: 12 m, 8,5 m, 6 m, 3,5 m και 2,5 m. Ένα τεστ περιπάτου θα επικυρώσει τις νέες ρυθμίσεις

2)Μπαταρίες για τα ασύρματα Beams της OPTEX

 

Όταν οι μηχανικοί της OPTEX σχεδίασαν τα ασύρματα beams, καθόρισαν τι είδους μπαταρίες θα εξασφαλίσουν την καλύτερη απόδοση και μακροζωία. Για όλες τις σειρές των Beam της OPTEX, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μπαταρίες λιθίου D μεγέθους LSH-20, 3,6V που παράγονται από την SAFT.

📍Γιατί προτείνουμε τη χρήση μπαταριών λιθίου και όχι αλκαλικών μπαταριών;

Ενώ οι αλκαλικές μπαταρίες είναι καλές για καθημερινές ηλεκτρονικές συσκευές στο σπίτι, δεν είναι κατάλληλες για τους επαγγελματικούς αισθητήρες ασφαλείας, καθώς δεν μπορούν να παρέχουν τάση αρκετά υψηλή για να τις τροφοδοτούν. Επιπλέον, οι μπαταρίες με βάση το λίθιο διαρκούν περισσότερο και μπορούν να αντέξουν σε ψυχρότερη θερμοκρασία που αποτελεί βασικό πλεονέκτημα καθώς τα Beams είναι εγκατεστημένοι σε εξωτερικό περιβάλλον. Είναι σημαντικό να μην συμβιβαστούμε στην απόδοση ενός συστήματος ασφαλείας. Η επένδυση στις σωστές μπαταρίες για να διασφαλιστεί η λειτουργία του συστήματος πρέπει να αποτελεί μέρος της διαδικασίας ποιότητας.

📍Ποιοι είναι οι κίνδυνοι εάν χρησιμοποιηθούν εναλλακτικές μπαταρίες;

Εάν εγκατασταθούν συστήματα χρησιμοποιώντας εναλλακτικές μπαταρίες για το LSH-20, μπορεί να προκύψουν ορισμένα ζητήματα. Πρώτα απ 'όλα, οι υπέρυθρες ακτίνες που λειτουργούν με μπαταρία ενδέχεται απλά να μην ενεργοποιούνται. Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι διαφορετικοί κατασκευαστές μπαταριών λιθίου θα έχουν ελαφρώς διαφορετικό μήκος συνδέσμου που σημαίνει ότι δεν θα χωράνε σωστά στη βάση μπαταριών. Ενώ το σύστημα μπορεί να λειτουργεί αρχικά, η σύνδεση θα χαλαρώσει και τα Beams της OPTEX θα σταματήσουν να λειτουργούν.

📍Πόσες μπαταρίες χρειάζονται για κάθε μοντέλο BEAM της OPTEX;

Για τη σειρά AX-TFR: Απαιτούνται συνολικά τέσσερις μπαταρίες LSH-20, δύο για τους δέκτες και δύο για τους πομπούς. Οι μπαταρίες μπορούν να διαρκέσουν κατά μέσο όρο τρία έως πέντε χρόνια. Για τις σειρές OPTEX SL-QFR και SL-QNR: τέσσερις μπαταρίες σε κάθε πλευρά (οκτώ συνολικά). Υπάρχει η δυνατότητα να έχετε δύο σε κάθε δέσμη (συνολικά τέσσερις) η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα είναι μεταξύ τριών έως πέντε ετών. Η άλλη επιλογή είναι να έχετε τέσσερις μπαταρίες σε κάθε πλευρά, γεγονός που αυξάνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από οκτώ έως δέκα χρόνια. Για το SL-TNR: Δύο μπαταρίες σε κάθε πλευρά με διάρκεια ζωής μπαταρίας τριών έως πέντε ετών.

📍Σήμα χαμηλής μπαταρίας

Για να διασφαλίσετε ότι το σύστημα συναγερμού ειδοποιείται όταν χρειάζεται αντικατάσταση των μπαταριών, συνδέστε την έξοδο χαμηλής μπαταρίας στον ασύρματο πομπό. Η G.I. SECURITY S.A. σας συστήνει να τηρείτε και να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή!

3)Χειμερινή συντήρηση BEAMS

Ο χειμώνας έρχεται και ο κρύος καιρός, ειδικά ο παγετός, μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία των υπέρυθρων ακτίνων OPTEX BEAMS.

📌Ασύρματα OPTEX BEAMS

▪️Καθαρίστε το κάλυμμα των OPTEX BEAMS

▪️Το αλάτι και η λάσπη, μπορούν να καθίσουν στο κάλυμμα του OPTEX BEAM και να επηρεάσουν την απόδοση ανίχνευσης, έτσι συνιστάται να τα καθαρίσετε με ένα υγρό πανί.

▪️Ελέγξτε τις μπαταρίες

▪️Χρησιμοποιώντας ένα πολύμετρο θα πρέπει να ελέγξετε ότι οι μπαταρίες κυμαίνονται μεταξύ 3,5 και 3,6 Volt

▪️Ελέγξτε τη λειτουργία DQ. Ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσετε είναι να καλύψετε τη δέσμη με μια πλαστική σακούλα και να δείτε αν έχει ενεργοποιηθεί η έξοδος "πρόβλημα".

▪️Λάβετε υπόψη ότι οι θερμαντήρες δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε δέσμες με μπαταρία, καθώς η ισχύς που παρέχεται από τις μπαταρίες δεν είναι αρκετή.

📌Ενσύρματα BEAMS

▪️Καθαρίστε το κάλυμμα του BEAM όπως υποδεικνύεται παραπάνω

▪️Ελέγξτε ότι το DQ λειτουργεί όπως υποδεικνύεται παραπάνω

▪️Εάν τα BEAMS είναι εγκατεστημένα σε περιοχή επιρρεπή στον παγετό, συνιστάται η προσθήκη θερμαντήρων.

4) Κάλυψη - Masking περιοχής ανίχνευσης για να αποφεύγουμε τους ψευδοσυναγερμούς

Κατά την εγκατάσταση ενός εξωτερικού συστήματος ανίχνευσης εισβολής PIR ή διπλής τεχνολογίας, είναι σημαντικό να ελέγξετε εάν κάποια στοιχεία εντός της περιοχής ανίχνευσης ενδέχεται να προκαλέσουν ψευδοσυναγερμούς. Εάν έχουν εντοπιστεί κάποια στοιχεία, θα πρέπει να καλύπτονται.

📌Τι θα μπορούσε να προκαλέσει ενοχλητικούς συναγερμούς;

Ένα κινούμενο δέντρο ή ένας θάμνος θα μπορούσε να δημιουργήσει μια αντίθεση της θερμοκρασίας με το φόντο και να προκαλέσει ψετυδοσυναγερμό. Μεταλλικές ή γυάλινες επιφάνειες που αντανακλούν το ηλιακό φως και τη θερμότητα, όπως τα αυτοκίνητα, μπορεί να αποτελέσουν μια άλλη πιθανή πηγή ψευδών συναγερμών για αισθητήρες PIR εξωτερικής κίνησης. Η χρήση αισθητήρων διπλής τεχνολογίας, συνδυάζοντας τις παθητικές τεχνολογίες υπερύθρων και μικροκυμάτων βοηθά στη μείωση των συναγερμών ενόχλησης. Ακόμη και με αισθητήρες διπλής τεχνολογίας, είναι βέλτιστη πρακτική η απόκρυψη των αναγνωρισμένων στοιχείων.

📌Πώς να καλύψετε μέρος της περιοχής ανίχνευσης;

Η περιοχή κάλυψης μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε εντός της περιοχής ανίχνευσης: στα αριστερά, στα δεξιά ή στη μέση. Ο τρόπος για να το καλύψετε είναι να μπλοκάρετε την υπέρυθρη δέσμη του αισθητήρα που καλύπτει αυτήν τη συγκεκριμένη περιοχή, χρησιμοποιώντας κολλητικές ταινίες. Οι ταινίες πρέπει να εφαρμόζονται στο εσωτερικό του φακού του αισθητήρα και όχι στο εξωτερικό. Οι μηχανισμοί ολίσθησης στο πλάι του αισθητήρα και οι πλαστικές πλάκες κάλυψης είναι επίσης μια λύση που παρέχεται με τους αισθητήρες OPTWXI και WXS 180 μοιρών.

▪️Σειρά OPTEX VXI και VXS, 12 m 90 μοιρών

PIR Οι εξωτερικοί αισθητήρες VXI ή VXS χαμηλού επιπέδου 12 μέτρων παρέχονται με αυτοκόλλητα κάλυψης για τη δημιουργία διαφορετικών σχημάτων ανίχνευσης που κυμαίνονται από σχήματα L και V έως ορθογώνια σχήματα. Αυτό δίνει υψηλό βαθμό ευελιξίας για την προσαρμογή της περιοχής ανίχνευσης στις διάφορες τοποθεσίες.

▪️WXI και WXS 12μ. 180 μοίρες PIR

Οι αισθητήρες PIR χαμηλής τοποθέτησης 180 μοιρών OPTEX διαθέτουν ένα συρόμενο σύστημα κλείστρου που επιτρέπει τη ρύθμιση της γωνίας ανίχνευσης και συνεπώς καλύπτει τη γωνία που καλύπτει το στοιχείο που ενδέχεται να προκαλέσει συναγερμούς. Επιπλέον, εάν η περιοχή προς κάλυψη βρίσκεται στη μέση της περιοχής ανίχνευσης, παρέχουμε πλάκες κάλυψης.

▪️Ανιχνευτές που μπαίνουν ψηλά όπως η σειρά OPTEX QXI, HX

Για τους αισθητήρες υψηλής ανάρτησης, όπως οι σειρές HX και QXI, παρέχονται ταινίες κάλυψης στο κουτί. Μπορείτε να καλύψετε μεμονωμένα τμήματα της περιοχής ανίχνευσης τοποθετώντας την αντίστοιχη ταινία στο εσωτερικό του φακού. Τα μάνδαλα που συγκρατούν το φακό στη θέση τους βρίσκονται στο πάνω, κάτω, αριστερό και δεξί μέρος του φακού. Ο φακός μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα ξεκλειδώνοντας κάθε μάνταλο με τον αντίχειρα ή το κατσαβίδι και σπρώξτε απαλά τον φακό προς τα έξω.

📌Πράγματα που πρέπει να αποφύγετε

Οι ταινίες κάλυψης που παρέχουμε είναι κατασκευασμένες από ένα συγκεκριμένο υλικό και κόβονται σε ένα συγκεκριμένο σχήμα για να καλύπτουν με ακρίβεια την περιοχή του φακού. Μην χρησιμοποιείτε άλλη κόλλα για να καλύψετε τον αισθητήρα και σίγουρα μην προσπαθήσετε να ψεκάσετε μέρος του φακού. Αυτό θα ακυρώσει την εγγύηση. Να είστε προσεκτικοί όταν κρύβετε μέρος της περιοχής ανίχνευσης ότι δεν δημιουργείτε τυφλά σημεία σε ευάλωτες περιοχές.

5)Τι κάνει το anti-masking;

Εάν κάποιος αισθητήρας κίνησης ή εισβολής είναι καλυμμένος, δεν μπορεί πλέον να ανιχνεύσει και διακυβεύεται η ακεραιότητα του συστήματος συναγερμού. Υπάρχουν πολλοί τρόποι κάλυψης ενός αισθητήρα: ο φακός μπορεί να καλύπτεται, να φράσσεται ή να ψεκάζεται. Η παραβίαση του αισθητήρα μπορεί να συμβεί όταν ο αισθητήρας είναι οπλισμένος ή αφοπλισμένος. Εάν συμβεί όταν είναι αφοπλισμένος, είναι πολύ σημαντικό ο αισθητήρας να αναγνωρίζει την αλλαγή λειτουργίας όταν είναι και πάλι ενεργός.

📌Πρέπει το anti-masking να το βάζουμε πάντα;

Εξαρτάται από το επίπεδο κινδύνου και την προσβασιμότητα του αισθητήρα. Εάν υπάρχει υψηλός κίνδυνος διάρρηξης και ο αισθητήρας εισβολής βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους και είναι εύκολα προσβάσιμος, για παράδειγμα ένας αισθητήρας χαμηλής ανάρτησης τοποθετημένος σε ένα δρόμο ή στον εξωτερικό τοίχο ενός κτιρίου, συνιστάται η χρήση αισθητήρα αντι-κάλυψης . Εάν ο αισθητήρας έχει ύψος 4 μέτρα ή περισσότερο και δεν μπορεί εύκολα να εντοπιστεί ή να προσεγγιστεί, ενδέχεται να μην είναι απαραίτητο. Για εσωτερικούς αισθητήρες, η αντι-κάλυψη αποτελεί προϋπόθεση για την απόκτηση συστήματος βαθμού 3 (Grade 3).

📌Τι είδους anti-masking παρέχεται από το OPTEX;

Για όλους τους αισθητήρες anti-masking, από αισθητήρες κίνησης εσωτερικού χώρου έως εξωτερικούς PIR μικρής και μεγάλης εμβέλειας, χρησιμοποιούμε ενεργή τεχνολογία anti-masking υπέρυθρων. Ένα LED πομπού IR και ένας δέκτης IR βρίσκονται στις δύο πλευρές του φακού, δείχνοντας προς τα έξω. Εάν ο φακός είναι καλυμμένος ή ψεκασμένος, τότε η υπέρυθρη ακτίνα που εκπέμπεται από τον πομπό θα αντανακλά στον δέκτη υπερύθρων και θα ενεργοποιήσει την έξοδο αντικολλητικής προστασίας.

📌 Τι είδους anti-masking παρέχεται από το OPTEX;

Για όλους τους αισθητήρες anti-masking, από αισθητήρες κίνησης εσωτερικού χώρου έως εξωτερικούς PIR μικρής και μεγάλης εμβέλειας, χρησιμοποιούμε ενεργή τεχνολογία anti-masking υπέρυθρων. Ένα LED πομπού IR και ένας δέκτης IR βρίσκονται στις δύο πλευρές του φακού, δείχνοντας προς τα έξω. Εάν ο φακός είναι καλυμμένος ή ψεκασμένος, τότε η υπέρυθρη ακτίνα που εκπέμπεται από τον πομπό θα αντανακλά στον δέκτη υπερύθρων και θα ενεργοποιήσει την έξοδο αντικολλητικής προστασίας.

Ένας άλλος σχετικά κοινός τρόπος παροχής anti-masking είναι με τη χρήση τεχνολογίας μικροκυμάτων. Ενώ αυτή η τεχνολογία θα ανιχνεύσει τις περισσότερες περιπτώσεις ενός φακού που καλύπτεται, υπάρχει ο κίνδυνος με αυτήν την τεχνολογία να μπορεί να αγνοηθεί το χαρτόνι ή τα υφάσματα που καλύπτουν τον αισθητήρα καθώς η ενέργεια μικροκυμάτων θα περάσει μέσα από το υλικό.

📌Είναι το ενεργό υπέρυθρο anti-masking μέρος ενός συστήματος βαθμολόγησης Grade;

Η ενεργή τεχνολογία υπερύθρων που εφαρμόζουμε στους αισθητήρες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που χρησιμοποιείται στους ανιχνευτές Grade 3 και συμμορφώνεται με το πρότυπο EN50131.

📌Ποια σειρά προϊόντων OPTEX διαθέτουν anti-masking;

Σειρά CDX Υπαίθρια PIR μικρής εμβέλειας: Σειρά OPTEX FTN, Σειρά VXI και VXS Σειρά HX Σειρά BXS Σειρά WXI και Σειρά WXS Υπαίθρια μεγάλης εμβέλειας REDWALL PIR: Σειρά SIP και SIP-IP-BOX Οι σειρές LiDARs, Redscan διαθέτουν επίσης αντι-κάλυψη. Για τις ακτίνες IR, καθώς η ενεργή τεχνολογία υπερύθρων βασίζεται σε μια συνεχή μετάδοση σήματος και λήψη, οτιδήποτε σταματά τη μετάδοση θα προκαλέσει συναγερμό.

6)Διαλέξτε τα χρώματα που θέλετε για τους αισθητήρες της OPTEX

Για λόγους αισθητικής ή για αυξημένη ασφάλεια, ορισμένοι πελάτες θα ήθελαν να καλύψουν τους αισθητήρες της OPTEX στο περιβάλλον στο οποίο έχουν εγκατασταθεί. Μια μεγάλη ποικιλία των αισθητήρων ανίχνευσης εισβολής μπορεί να βαφτεί κατά παραγγελία, συμπεριλαμβανομένης της σειράς LiDAR, των εξωτερικών PIR μικρής εμβέλειας και των αισθητήρων διπλής τεχνολογίας, όπως οι σειρές OPTEX BX, VX και WX. Ωστόσο, ορισμένοι από τους αισθητήρες μας της OPTEX, όπως οι ακτίνες IR και τα Beam Tower, δεν μπορούν να βαφτούν, καθώς το περίβλημα έχει υποστεί επεξεργασία με ειδικό ανθεκτικό στην υπεριώδες υλικό και οι ιδιότητες του υλικού θα επηρεαστούν από οποιαδήποτε επίστρωση. Συνιστάται να ελέγξετε με εμάς τη G.I. SECURITY S.A. εάν ο αισθητήρας σας είναι κατάλληλος για βαφή.

📍Τι εννοούμε με τον όρο βαφή σύμφωνα με τις ανάγκες σας;

Η προσαρμογή του αισθητήρα σημαίνει ότι το σώμα του ανιχνευτή θα επικαλυφθεί είτε με ένα μόνο χρώμα είτε με μοτίβο που θα προσομοιώνει την επιφάνεια του φόντου όπου θα εγκατασταθεί ο αισθητήρας. Μπορείτε να επιτύχετε οποιαδήποτε παραλλαγή χρώματος και πολλές επιλογές σχεδίασης: η επικάλυψη μπορεί να αναπαράγει μια υφή ξύλου, φύλλωμα, μάρμαρο ή φυσική πέτρα, μέταλλο, ανθρακονήματα και πολλά άλλα.

📍Μπορούν να επικαλυφθούν όλα τα μέρη των αισθητήρων;

Το πλαστικό περίβλημα μπορεί, αλλά μερικά μέρη μπορεί να μην είναι κατάλληλα για προσαρμοσμένη βαφή, συνήθως τα μέρη δίπλα στον φακό που είναι κατασκευασμένα από διαφορετικό υλικό

📍Πότε μπορεί να γίνει εξειδικευμένη βαφή;

Η εξειδικευμένη βαφή είναι διαθέσιμη μόνο σε αισθητήρες που αγοράστηκαν πρόσφατα και απαιτεί κατά μέσο όρο 20 εργάσιμες ημέρες. Μόλις επιλέξετε τους σωστούς αισθητήρες κατάλληλους για τις ανάγκες προστασίας σας, θα πρέπει να αναλύσετε τις ακριβείς τοποθεσίες όπου θα εγκατασταθούν για να προσδιορίσετε πώς θα είναι το φόντο. Σε αυτό το στάδιο μοιραστείτε με την ομάδα μας τον κωδικό RAL για το χρώμα ή την εικόνα υψηλής ανάλυσης του φόντου όπου θα εγκατασταθεί ο αισθητήρας. Η διαδικασία προσαρμογής ρυθμίζεται από την OPTEX.

📍Τι δεν πρέπει να κάνετε;

Συνιστούμε πολύ μεγάλη προσοχή και να μην προσπαθείτε να βάψετε τους αισθητήρες μόνοι σας. Η εφαρμογή βαφής ψεκασμού δεν θα λειτουργήσει, θα καταστρέψει τον αισθητήρα και θα ακυρώσετε την εγγύηση. Το κόστος για την προσαρμογή του χρώματος του αισθητήρα ποικίλλει ανάλογα με τη σειρά και τον τύπο του αισθητήρα. Επικοινωνήστε με την ομάδα πωλήσεών μας για να μάθετε περισσότερα και να συζητήσετε τις ανάγκες σας.

7)Πώς οι αισθητήρες της OPTEX αντιμετωπίζουν δυσμενείς καιρικές συνθήκες?

Για να βεβαιωθούμε ότι τα εξωτερικά PIRs της OPTEX είναι αξιόπιστα ακόμα και όταν ο χειμώνας έρχεται με τη βροχή, τον άνεμο και το χιόνι, οι αισθητήρες κίνησης της OPTEX είναι κατασκευασμένοι με ισχυρό περίβλημα με πιστοποιημένο περίβλημα, βασικά χαρακτηριστικά και εξαρτήματα για να αγνοήσουν τον εξωτερικό θόρυβο που μπορεί να είναι η πηγή ψευδούς συναγερμός.

📍Καπάκια και εύρος λειτουργίας:

Το εξωτερικό περίβλημα των PIRs διαθέτει προστασία UV και πιστοποίηση IP55. Αυτό εξασφαλίζει ότι το περίβλημα θα αντέξει στις συνθήκες που προκαλείται από το φως του ήλιου ή τη βροχή. Η θερμοκρασία λειτουργίας για τους εξωτερικούς ανιχνευτές μας είναι τουλάχιστον -20 βαθμούς. μερικά από τα μοντέλα μας μπορούν να λειτουργήσουν με θερμοκρασίες που φτάνουν τους -30 βαθμούς

📍 Διπλή αγώγιμη θωράκιση:

Οι περισσότεροι από τους αισθητήρες μας διαθέτουν διπλή αγώγιμη θωράκιση που φιλτράρει το φως που εκπέμπεται από τον ήλιο και άλλες πηγές φωτός. Το χειμώνα αυτή η λειτουργία είναι ζωτικής σημασίας για το φιλτράρισμα των προβολέων του αυτοκινήτου και την αντανάκλαση του ήλιου στο χιόνι.

📍SMDA (Super Πολυδιάστατη Ανάλυση) λογική:

Οι εξωτερικοί αισθητήρες μας διαθέτουν μια ψηφιακά ενισχυμένη αναγνώριση σήματος που ονομάζεται SMDA, μια ψηφιακή ανάλυση του σήματος για την αναγνώριση του κυματομορφής και την εξάλειψη των κυματομορφών που δημιουργούνται από την ταλάντωση της βλάστησης, των μικρών ζώων, των αλλαγών φωτός, των περιβαλλοντικών πηγών θερμότητας Τέλος, όλοι οι αισθητήρες μας θα περάσουν από περισσότερες από 150 δοκιμές, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης κατά τη διάρκεια του χειμώνα πριν βγουν στην αγορά, οπότε φροντίζουμε να είναι έτοιμοι για όλα όσα θα μπορούσαν να τους ρίξουν!

8) Ανοχή στα ζώα για ανίχνευση σε εξωτερικούς χώρους OPTEX

📍Τι είδους ζώα υπάρχουν;

Πρώτον, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι είδους ζώα είναι πιθανό να υπάρχουν, και αυτό θα εξαρτηθεί από το πού βρίσκεστε σε μια πόλη ή στην εξοχή. Μπορεί να είναι σχετικά μικρά ζώα όπως μια γάτα ή ένα περιστέρι, ή μπορεί να είναι μεγαλύτερα ζώα όπως ένας σκύλος ή ασβός, ή ένα μεγαλύτερο πουλί όπως ένας γλάρος ή ένας φασιανός. Οι διαφορετικές τεχνολογίες θα ταιριάζουν καλύτερα σε διαφορετικό τύπο ή μέγεθος ζώων.

📍Σχεδιασμός συστήματος:

Εάν υπάρχει περιοχή με συγκέντρωση ζώων, συνιστάται η απομόνωση αυτής της ζώνης από το υπόλοιπο σύστημα ανίχνευσης εισβολής και η αντιμετώπισή της ξεχωριστά για την αποφυγή κινδύνων συναγερμών. Όπως με όλα τα συστήματα ανίχνευσης εισβολής, είναι επίσης σημαντικό να τοποθετήσετε τους αισθητήρες με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπερχειλίζουν σε μια περιοχή με περισσότερα ζώα. για παράδειγμα, εάν το ακίνητο βρίσκεται κατά μήκος ενός χωραφιού ή ενός δάσους.

📍Ανοχή στα ζώα με χρήση εξωτερικών PIR

▪️Δημιουργία δρομάκι για κατοικίδια

Ο αισθητήρας OPTEX QXI που κυκλοφόρησε πρόσφατα μπορεί να τοποθετηθεί σε ύψος 0,8 έως 1,2 m σε κατάσταση κατοικίδιων ζώων για να δημιουργήσει έναν «διάδρομο» χαμηλού επιπέδου μέσω του οποίου ένα ζώο μπορεί να κινείται ελεύθερα χωρίς να ενεργοποιείται ο συναγερμός.

▪️Χρησιμοποιώντας δύο επίπεδα ανίχνευσης

Οι σειρές αισθητήρων OPTEX χαμηλής ανάρτησης, που είναι οι ογκομετρικοί αισθητήρες όπως οι OPTEX VXI, VXS, WXI και WXS ή οι αισθητήρες κουρτίνας όπως οι OPTEX FTN και BXS χρησιμοποιούν δύο στρώματα δοκών ανίχνευσης. Ένας συναγερμός θα δημιουργηθεί μόνο αν εντοπιστεί παρουσία και κίνηση τόσο στην κάτω όσο και στην άνω δοκό. Αυτή η μέθοδος ανίχνευσης δύο επιπέδων θα φιλοξενήσει μεγαλύτερα σκυλιά, αλεπούδες κ.λπ. παρέχοντας πολύ αξιόπιστη ανίχνευση εξωτερικού χώρου.

Οι σειρές υψηλής αντοχής QXI και HX παρέχουν επίσης δύο στρώσεις ανίχνευσης, καθιστώντας τα ανεκτικά σε μικρά ζώα όπως μια γάτα, ένα μεγάλο πουλί ή ένα μικρό σκυλί.

📍Ανοχή στα ζώα με υπέρυθρες ακτίνες

Οι ακτίνες φωτογραφιών που εγκαθίστανται για την προστασία των δρόμων, των πυλών, των ανοικτών περιμέτρων κ.λπ. συνήθως τοποθετούνται σε ύψος ανθρώπινης μέσης Επομένως, τα κοινά τετράποδα ζώα δεν θα ανιχνευθούν. Όταν εγκαθίστανται στην κορυφή ενός τοίχου ή φράχτη, τα στάσιμα πουλιά (περιστέρια, γλάρος κ.λπ.), οι γάτες, οι σκίουροι κ.λπ. θα μπορούσαν να σπάσουν τα δοκάρια και να προκαλέσουν συναγερμούς ενόχλησης. Η σειρά Quad υπέρυθρων ακτίνων μας, η σειρά OPTEX SL, μπορεί να λύσει αυτό το ζήτημα, καθώς πρέπει να μπλοκαριστούν τόσο οι κάτω όσο και οι δύο επάνω ακτίνες για να δημιουργήσουν συναγερμό.